Refreshing summer salad – Frissítő nyári saláta

This simple salad is versatile, and you could put it together in the last minute.  You can change some of the ingredients, depending on what’s available at home.  You don’t really need a recipe here.

tomatoes, red bell pepper, cucumbers, olive oil, red wine vinegar, salt, pepper, feta

Chop 3-4 tomatoes, 1-2 bell peppers, and 1-2 medium size cucumbers.  Place them in a salad bowl.  For the vinaigrette, mix together 1 tablespoon vinegar and 3 tablespoons olive oil in a small bowl.  Season with salt and pepper.  Toss the salad with the vinaigrette and crumble some salty feta on top.  If you wish, you could serve the salad on a bed of a few salad greens.

Ez az egyszerű frissítő saláta sololdalú, és az utolsó pillanatban is összeállíthatjuk.  A hozzávalókat megváltoztathatjuk attól függően, hogy mi van épp otthon.  Receptre sincs igazán szükség.

paradicsom, kaliforniai paprika vagy zöldpaprika, uborka, olívaolaj, borecet, só, őrölt feketebors, feta sajt

Szeleteljünk fel 3-4 paradicsomot, 1-2 paprikát és uborkát és mindezt tegyük egy salátástálba.  Egy kisebb tálban keverjünk össze 1 evőkanál borecetet 3 evőkanál olívaolajjal, ízlés szerinti sóval, borssal.  Keverjük lazán a salátához, majd szórjuk meg egy kevés feta sajttal.  Esetleg tálaljuk a salátát néhány friss salátalevélen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.