Tomatoes, mozzarella, basil – Paradicsom, mozzarella, bazsalikom

We have so many tomatoes this year!  Hungarian heart heirloom and yellow cherry tomatoes from our garden, mozzarella cheese and basil from the farmers’ market.  This simple salad is not even a recipe, just an arrangement.  Perfect for a summer dinner.

tomatoes – 3-4 + a few cherry tomatoes
fresh mozzarella – any amount to your liking
basil leaves – 8-10
coarse salt – to taste
extra-virgin olive oil – 2-3 tablespoons

Slice the tomatoes into ¼-inch slices.  Cut the mozzarella into thin slices.  Arrange them on a plate, alternating and overlapping.  Tuck a basil leaf between every second slice.  Season with salt and then drizzle with olive oil.  Arrange the cherry tomatoes in the center of the plate.

Olyan sok paradicsomunk termett az idén!  Az egyik fajta neve magyar szív, a másik narancssárga koktélparadicsom.  A mozzarella sajt és a bazsalikom a piacról származik.  Ez az egyszerű saláta nem is recept, hanem csak elrendezés.  Nyári vacsorához tökéletes.

paradicsom – 3-4 + néhány koktélparadicsom
friss mozzarella sajt – tetszés szerinti mennyiség
friss bazsalikomlevél – 8-10
durva só – ízlés szerint
extra szűz olívaolaj – 2-3 evőkanál

A paradicsomot és a mozzarellát kb. 3 mm vastag karikákra vágjuk.  A szeleteket váltakozva egy tányérra rendezzük, majd minden második szelet közé egy bazsalikomlevelet dugunk.  Megsózzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.  A tényér közepére néhány koktélparadicsomot teszünk.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.