Colors in winter – Színek a télben

It’s the middle of winter here at the Pacific Northwest.  Short two weeks ago our two winter-flowering shrubs were releasing their powerful sweet fragrance into the air in the courtyard and alongside the house.

One of them is the fragrant sweet box (Sarcococca ruscifolia) – for us the vanilla bush because of its scent – with its little white flowers and black berries; the other is the viburnum (Viburnum × bodnantense ‘Dawn’) with its tiny pretty pink flowers on bare stems.

IMG_6054IMG_5951

But no one told the flowers it’s winter – colors are appearing everywhere to brighten the many rainy days.

IMG_3562IMG_3572IMG_3567

Tél közepét írjuk itt, Amerika északnyugati részén, a Csendes-óceán partján.  Röpke két héttel ezelőtt az előkertben és a házunk mellett a télen virágzó bokraink erős, édes illatával volt tele a levegő.  Az egyik az oválislevelű bogyóspuszpáng (Sarcococca ruscifolia) – mi az illata miatt vanília bokornak hívjuk – kis fehér virágokkal és fekete bogyókkal; a másik a kikeleti bangita (Viburnum × bodnantense ‘Dawn’) pici csinos rózsaszín virágokkal a csupasz ágakon.

Garden January 2006 008Working Around the Garden February 2008 012

De senki nem mondta a virágoknak, hogy tél van – már színek jelennek meg mindenütt, hogy beragyogják az esős napok szürkeségét.

photo 3

One Comment

  1. So vibrant on these gloomy overcast days. We only have green evergreens and green moss. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.