Warm raspberry sauce – Meleg málnaszósz

This is an incredibly quick dish, rich in color and taste. You can use fresh or frozen raspberries or even mixed berries.

I serve it warm in small glass bowls as a simple dessert, or spoon it over vanilla or chocolate ice cream (my favorites). When I prepare this sauce for breakfast – we eat it over yogurt or oatmeal – I don’t use any liqueur or rum.

raspberries – 2 cups
sugar – 3 tablespoons
raspberry liqueur or rum – 2 tablespoons

Put the raspberries in a saucepan and sprinkle over the sugar. Pour in the liqueur or rum (if using) and some water (maybe 3 tablespoons). Bring to a boil slowly, stirring occasionally. Reduce the heat and cook for a few more minutes, until the berries just start losing their shape. That’s all!

Ez egy hihetetlenül gyors, színben és ízben gazdag desszert. Készülhet friss és fagyasztott málnával vagy más bogyós gyümölccsel. Egyszerű desszertként önmagában, melegen, kis üvegtálakban kínálom vagy fagylaltra kanalazom. Szerintem vanília- és csokifagyival az igazi. Ha a szószt reggelire készítem, joghurtra vagy zabpehelyre, elhagyom belőle a likőrt, illetve a rumot.

málna – 300 g
cukor – 3 evőkanál
málnalikőr vagy rum – 2 evőkanál

A málnát egy lábasba teszem, meghintem a cukorral. Ráöntöm a likőrt vagy a rumot és kb. 3 evőkanálnyi vizet. Lassan felforralom, időnként megkeverem. Aztán csökkentem alatta a hőt és addig főzöm, amíg a málna kicsit össze nem esik. Ennyi!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.